Gigaberuházás Pécsen: mutatjuk, mire költötte a város a közel nyolcmilliárd forintot

MTI   
  Megosztom
Gigaberuházás Pécsen: mutatjuk, mire költötte a város a közel nyolcmilliárd forintot

Nyolcmilliárd forintból, európai uniós és kormányzati támogatás felhasználásával korszerűsítette szennyvíztelepét a pécsi önkormányzat tulajdonában álló térségi vízszolgáltató vállalat, a Tettye Forrásház Zrt. - közölte a Nemzeti Fejlesztési Programiroda NKft..

Közleményükben ismertették: a Környezeti és energiahatékonysági operatív program (Kehop) csaknem 7,2 milliárd, valamint a központi költségvetés mintegy 800 millió forintos támogatásával létrejövő beruházások eredményeként Magyarország egyik legnagyobb ilyen jellegű létesítménye további évtizedeken át képes a szennyvíz biztonságos ártalmatlanítására az egyre szigorodó környezetvédelmi határértékek mellett is.

A tájékoztatás szerint a Pécset és tucatnyi környékbeli települést kiszolgáló egységben a megnövekedett csatornahasználat tette szükségessé a tisztítási kapacitás jelentős bővítésével járó fejlesztést, amely 2019-ban kezdődött, és nemrégiben zárult le.

A beruházásban az elavult létesítményeket elbontották, egyes régi elemeket és épületeket felújítottak, új gépházak létesültek, továbbá új technológiai eszközöket telepítettek a hatékony és gazdaságos szennyvíztisztítás érdekében.

Az 1995-ben épült szennyvíztelep a modernizációnak köszönhetően 210 ezer ember szennyvizét képes kezelni, és naponta akár 55 ezer köbméter szennyvizet tud megtisztítani - jelezték még a beruházás 2019. évi indulásakor.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pécs

tettye

szennyvízhálózat

fejlesztés

beruházás