Nem csillapodnak az indulatok Debrecenben: családosok tiltakoznak az épülő gyár ellen

24.hu   
  Megosztom
Nem csillapodnak az indulatok Debrecenben: családosok tiltakoznak az épülő gyár ellen

Korábban már a HelloVidék is beszámolt arról, hogy Debrecen város határa mellett létrehozott gazdasági övezetben hatalmas akkumulátorgyárat terveznek építeni. Az indulatok továbbra sem csillapodnak, rengetegen tiltakoznak a gyár építése ellen. Sokan féltik a gyermekeik és saját egészségüket, életüket. 

Ahogy arról a 24.hu beszámolt, a szükséges környezetvédelmi engedélyt a beruházás indításához még nem adta ki a szakhatóság, de már gőzerővel folynak a földmunkák az 5300 lakosú Mikepércs közvetlen közelében fekvő területen.

Az önkormányzat épületét bezártuk. Olyan település vagyunk, ahonnan mindenki Debrecenbe jár dolgozni. Alig vannak adóbevételeink, ezért spórolnunk kell a rezsivel. Ezen a télen ideiglenesen itt van az irodánk, a jegyzővel és a kollégákkal a tetőtérben kaptunk helyet

- magyarázta Tímár Zoltán polgármester a portálnak, miért az óvodában beszélgetnek az említett CATL-beruházásról. Mint mondja nagyot fejlődött a település az elmúlt években: megduplázódott a lakosságszám, új utcákat nyitottak, és annyi fiatal család költözött ide a városból, hogy plusz épületre lenne szükség a bölcsődés és az óvodás korú gyerekek elhelyezéséhez.

Ahogy a lap írja, főként kisgyermekes vagy már nagyobb családokat menedzselő anyukák, szülők, családok fogtak össze. Sokan levélben is üzentek a polgármesternek. A település lakóit összefogó Facebook-csoportban egyre-másra jelentek meg a posztok a CATL-ről, együtt tiltakoznak a gyár építése ellen. A polgármester a lapnak azt mondta, a gyáralapításról ő is a hírekből értesült. A CATL magyar képviselői novemberben látogattak először a településre. Akkor azt állították, hogy még nincs meg a környezeti hatástanulmány. Pár napra rá aztán jött a meglepés, hogy valójában már be is adták.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

mikepércs

gyár

akkumulátorgyár