Remekeltek a magyar diákok a nemzetközi versenyen: Észak-Magyaroszágon rendezték a döntőt

HelloVidék   
  Megosztom
Remekeltek a magyar diákok a nemzetközi versenyen: Észak-Magyaroszágon rendezték a döntőt

Robotot építettek, programoztak, valamint egy általuk kidolgozott innovatív energetikai megoldást is bemutattak a 9–16 éves fiatalokból álló, egymással versenyző csapatok a FIRST LEGO League regionális döntőjében Miskolcon. A nemzetközi vetélkedőn évről évre a világ több mint száz országában mintegy félmillió gyermek vesz részt az óvodásoktól, a középiskolásokig. Az egyes korosztályokban világszerte ugyanazokat a feladatokat kell megoldaniuk a versenyzőknek. Az idei téma az energetika volt.

A verseny célja, hogy a fiatalok játékos formában sajátítsanak el műszaki és természettudományos ismereteket. A résztvevők megismerkednek a programozással, a robotokkal, a mesterséges intelligenciával, és más kompetenciákkal, mint az időgazdálkodás, az együttműködés vagy a hatékony kommunikáció. A feladatok lehetőséget adnak a szabad kísérletezésre, fejlesztik a fiatalok kritikai gondolkodását és kreatív problémamegoldó készségét a jövő kompetenciáit építő tevékenységeken keresztül.

A jövő nem a robotoké, hanem azoké, akik megépítik, és programozzák azokat. A verseny megrendezésével szeretnénk segíteni a régióban élő fiataloknak, hogy megismerjék és megszeressék azokat az eszközöket, megoldásokat, kompetenciákat, amelyek a jövőt formálják. A Boschnál fontosnak tartjuk, hogy a következő generáció már most részese legyen az innovációnak, a jövő kollégái nyitottak és felkészültek legyenek, amikor eljön az idő, hogy munkába álljanak

- mondta Fükő László, a regionális selejtezőt szervező miskolci Robert Bosch Power Tool Kft. ügyvezető igazgatója.

A Bosch egyik alapértéke a tehetséggondozás. A miskolci kéziszerszámgyár a térség meghatározó ipari szereplőjeként felelősséget vállal a gyermekek szakmai orientációjában és a jövő kompetenciáinak fejlesztésében. Részt vesz a duális képzésben, így a miskolci szakiskolások a Bosch kéziszerszámgyárában, a közös működtetésű tanműhelyekben is tanulnak. Emellett a vállalat gyakornoki programjába is várja a fiatalokat.

A miskolci Bosch kéziszerszámgyár nem csupán a FIRST LEGO League világverseny regionális döntőjét szervezi, hanem azt is felméri, hogyan tudja szakmai ismeretekkel és eszközökkel támogatni a térség iskoláit, az induló csapatokat, hogy minél több diák érdeklődését keltse fel a műszaki és természettudományok iránt.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

bosch

miskolc

robotika

robotépítés

first lego league

verseny

középiskolások

diákok