Újabb változás jöhet a napelemeknél: ennek sok háztulajdonos örülni fog

Pénzcentrum   
  Megosztom
Újabb változás jöhet a napelemeknél: ennek sok háztulajdonos örülni fog

A jelek szerint újabb változás jöhet a napelemeknél.  A Pénzcentrum most szakértők segítségével járta körül azt, hogy megéri-e belevágni most a telepítésbe, mi lehet a visszatáplálás sorsa, illetve mi történhet a szektorban a következő hónapokban.

Tavaly október végén jelentette be a kormány a hálózat leterheltségére hivatkozva, hogy az újonnan létesített háztartási méretű kiserőművek esetében határozatlan időre megszüntetik a visszatáplálás lehetőségét - jegyezte meg mai cikkében a Pénzcentrum. Annak, aki továbbra is szeretett volna élni ezzel a lehetőséggel, azoknak alig pár napjuk volt leadni a csatlakozási igényeiket. Azonban most a jelek szerint ez záros határidőn belül változni fog, hiszen megkezdődött az elektromos hálózatok korszerűsítése, illetve az uniós támogatások megszerzéséhez ennek kapcsán is több kötelezettséget teljesítenie kell Magyarországnak. A Pénzcentrum szakértők segítségével járta körül azt, hogy megéri-e belevágni most a telepítésbe, mi lehet a visszatáplálás sorsa, illetve mi történhet a szektorban a következő hónapokban.

A várható változásokról Kiss Ernő, a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség elnöke nyilatkozott a lapnak. Elmondta:

Azt az információt kaptuk, hogy legkésőbb az év végéig vissza fogják engedni a hálózatra a háztartási méretű új napelemes rendszereknek a visszatáplálását is. Ennek egyik oka az, hogy hatalmas gazdasági károkat okozott a döntés: gyakorlatilag a teljes építőipart, az új építésű otthonok piacát ellehetetlenítette a kormány. Ugyanis nem lehet így ezeket a korszerű ingatlanokat megépíteni.

A Pénzcentrum teljes cikke itt olvasható!

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

napelem

visszatáplálás

energia

energiaválság