Itt meg mi folyik?! Távozik a vidéki, elit gimnázium vezetője, egy tanár ellen vizsgálódnak

HelloVidék   
  Megosztom
Itt meg mi folyik?! Távozik a vidéki, elit gimnázium vezetője, egy tanár ellen vizsgálódnak

Távozik posztjáról a balatonalmádi Magyar-Angol Kéttannyelvű Gimnázium igazgatója. A Veszprémi Tankerületi Központ a 24.hu kérdésére közölte: Dudásné Pirik Mariann csütörtökön – vagyis a nyári vakáció megkezdése előtt – maga kérte a közalkalmazotti jogviszonyának megszüntetését közös megegyezéssel. Az intézményvezető július 1-jével távozik az elitgimnázium éléről.


 


 

Dudásné Pirik Mariann a 24.hu kérdésére megerősítette a távozását. Közölte: a döntését személyes, családi okok indokolták. Mivel az elmúlt hetekben több különböző forrásból érkeztek hírek a gimnázium további pedagógusainak távozásáról, erről is megkérdezték a leköszönő intézményvezetőt, aki ez utóbbi értesülést nem tudta megerősíteni.

A Veszprémi Tankerületi Központtól megtudta a lap, hogy vizsgálatot folytatnak a balatonalmádi gimnázium egyik tanára ellen, akit a vizsgálat idejére a munkáltató „mentesített a munkavégzés alól”. Arra a kérdésre, hogy mi a munkavégzés alól ideiglenesen mentesített tanár ellen folytatott vizsgálat tárgya, többszöri levélváltás után sem érkezett válasz a tankerületi központtól.

Ugyanakkor a lap birtokába jutott egy május 27-én kelt osztályfőnöki levél anonimizált másolata, amelyet az intézményvezetőnek címeztek. A levél hitelességét több anonim forrás megerősítette. A levélben foglaltak szerint az egyik férfi tanár óráin

Erről az ügyről Dudásné Pirik Mariann, a távozó intézményvezető a tankerületi központhoz irányított. A tanár ellen folytatott vizsgálat kapcsán a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság válaszában azt írta: ezzel az üggyel kapcsolatban az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi (CXII. törvény) értelmében adatvédelmi okok miatt nem áll módjukban tájékoztatást adni.

A hivatalos indoklás szerint neki azért kellett távoznia, mert a szakmai minősítése két százalékkal elmaradt a központilag előírt szinttől. A gimnázium diákjai és a tantestület tagjai akkor a tanártiltakozások indulóját, a „Mi vagyunk a Grund” dalt énekelve, a pedagógus nevét skandálva álltak sorfalat neki, miután kiderült, hogy távoznia kell az iskolából.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gimnázium

tanár

balatonalmádi

veszprémi tankerület

pdsz

intézményvezető

magyar-angol kéttannyelvű