Most érkezett! Letöltendő börtönt kaphat a magyar műtrágyakirály, Bige László

HelloVidék   
  Megosztom
Most érkezett! Letöltendő börtönt kaphat a magyar műtrágyakirály, Bige László

Letöltendő börtönbüntetés kiszabását kéri Bige Lászlóra a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség – értesült a Magyar Nemzet. Az okirat-hamisítással és vesztegetéssel vádolt vegyipari vállalkozót április végén első fokon a Nyíregyházi Törvényszék már egyszer felmentette a vádak alól.

A 2020-as vádirat szerint Bige 2009-ben megállapodott egy vállalkozóval, hogy több ezer tonna műtrágyát ad át neki, és a forgalmazó azt a piaci ár alatt, részben számla nélkül eladja, az összeget pedig átadja Bige Lászlónak. Cserébe vállalta, hogy a vállalkozónál letétbe helyezett terméket később minőségi kifogásra hivatkozva leértékeli, így a forgalmazó is haszonhoz juthat. Az ügyészség szerint a terméket készpénzért, számla nélkül értékesítő vállalkozó 135 millió forintot csorgatott vissza Bigének, amivel a saját cégének nem számolt el - foglalta össze az esetet a 24.hu.

Az ügyészség a Nyíregyházi Törvényszék áprilisi felmentő ítélete után rögtön jelezte, hogy fellebbezni készül. A közelmúltban elkészült írásos fellebbezésben a megyei főügyészség azt indítványozta, hogy a Debreceni Ítélőtábla változtassa meg az ítéletet, és állapítsa meg a vádlott bűnösségét, továbbá szabjon ki rá letöltendő börtönbüntetést.

A fellebbezés kérdésében a végső döntést a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség fogja meghozni. A kormányközeli lap úgy tudja, az ezzel kapcsolatos indítványt még nem nyújtották be a bírósághoz.

Bige Lászlót hűtlen kezelés vádjával is bíróság elé állították. 2021 októberében azzal vádolták meg őt és öt munkatársát, hogy kétmilliárd forinttal megkárosították a műtrágyakirály saját cégét. Ez az eljárás jelenleg tárgyalási szakban van a Nyíregyházi Törvényszéken.

Címlapkép: MTI/Balázs Attila

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bige lászló

életveszély

műtrágya

tárgyalás

okirat-hamisítás