Fontos bejelentést tett a kormány: ez lesz a rezsicsökkentéssel és a napelemesekkel, itt a dátum

HelloVidék   
  Megosztom
Fontos bejelentést tett a kormány: ez lesz a rezsicsökkentéssel és a napelemesekkel, itt a dátum

2023. szeptember 13-án 16:30-ra hirdetett Kormányinfót Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra. A Kormányinfó megszokott időpontját a csütörtök délelőtti Demográfiai Csúcs miatt hozták korábbra.


 


 

A holnapi budapesti Demográfiai Csúcs fontos kérdéseket tárgyal, olyanokat, melyek Európában jelenleg nem kapnak kellő figyelmet - kezdte a tájékoztatóját a szerda délutáni kormányinfón Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter. Magyarországon 1,23 volt a termékenységi arányszám egy évtizede, mostanra 1,59-re nőtt - ez az EU-n belül a legmagasabb szám, írja a Pénzcentrum.

Az inflációval is foglalkoztak ma: minden nehézség ellenére az egy számjegyű infláció novemberre, de legkésőbb decemberre teljesülhet a kormány szerint. Gulyás Gergely elmondta,

aggasztó jel, hogy a benzin ára egyre magasabb, ennek oka, hogy ötszörös áron hozzuk be az országba az ukrán csővezetéken. Ez az emelés a fogyasztói árban is megjelenik természetesen.

A napelemek ügyével is foglalkozott a kormány: újraértékelték a korábbi döntésüket, a jövőre nézve szeptember 7. utáni igénybeadóknak az éves elszámolást alkalmazzák, akik azonban az igényt ez előtt benyújtották, azaz 2023. szeptember 7. előtt,

Olcsóbb lett az orosz import gáz, arra a kérdésre, hogy mi lesz ezután a lakossági gázárakkal, Gulyás Gergely azt válaszolta,

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kormányinfó

gulyás gergely

benzinár

infláció

csok