Grandiózus beruházást jelentettek be a Balaton északi partján: itt vannak a részletek!

HelloVidék   
  Megosztom
Grandiózus beruházást jelentettek be a Balaton északi partján: itt vannak a részletek!

A Balaton északi partján kezdi fejleszti áramhálózatát az E.ON, a tároló célja, hogy jelentősen csökkentse a transzformátorállomásra – elsősorban a nyári csúcsidőszakban – nehezedő terhelést.

A Flex.ON program részeként az E.ON egy 2 MVA teljesítményű, és 2 MWh kapacitású konténeres kivitelű akkumulátoros energiatárolót telepített Aszófőre - számolt be róla a Hírbalaton.

A Balaton északi partján a csúcsterhelés a júliusi-augusztusi hétvégéken az idén nyáron a 30 MW-os terhelést is meghaladta, szemben a téli időszak 12 MW-os terheltségével. Ennek a különbségnek a kiegyenlítésében segít a most telepített energiatároló - írja a Hírbalaton.

Az energiatároló rendszer további előnye, hogy képes mérsékelni a napelemek termelése és a fokozott villamosenergia-felhasználás okozta időszakos helyi feszültségingadozásokat. A tárolóban elhelyezett 150 darab, egyenként 150 kilós akkumulátormodul ezen felül egy digitális platformhoz kapcsolódik, amely képes mérni a hálózat állapotát és felismerni a várhatóan túlterhelt áramhálózati pontokat.

A tárolónak a nyári csúcsidőszakon kívül is fontos szerepet szán az E.ON, hiszen az év többi hónapjában a Magyar Villamosenergia-ipari Rendszerirányító (MAVIR) felé nyújt kiegyenlítő, tároló, rendszerszintű szolgáltatásokat. Az aszófői energiatároló hozzájárul, hogy a megtermelt és a felhasznált energia minden pillanatban egyensúlyban legyen.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

balaton

áram

villany