Csaknem 400 millió forintot kapott az alföldi fürdőváros: erre ment el az ingyenpénz

MTI   
  Megosztom
Csaknem 400 millió forintot kapott az alföldi fürdőváros: erre ment el az ingyenpénz

Befejeződött a települési környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztésének harmadik üteme Gyulán, amelyre 397 millió forintos uniós támogatást nyert el a Békés vármegyei fürdőváros - közölte az önkormányzat.

A forrást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretéből nyerték el, 80,6 millió forintból Gyula egyik városrészén, a Paradicsomi lakótelepen 500 méternyi zárt csatornát építettek újjá.

A felújítás a Nagysándor József utca 1-4. és a Lahner György utca 1-8. alatti ingatlanokat érintette, ahol a csapadékvíz-elvezető rendszert újra kiépítették egészen a lépcsőházaktól kezdve.

A beruházásra azért volt szükség, mert a lakótelepi emeletes házak tetővizét elvezető rendszer és az út alatti elvezetőrendszer megrongálódott. A nyárfák gyökerei belenőttek a csapadékcsatornába, széttörték azokat, emiatt az eső a földet folyamatosan belemosta a csatornába, amely így nem tudta elvezetni a vizet.

A fennmaradó összegből tizenegy helyen - belterületen és a Gyulavári városrészben - építettek át és újítottak fel csatornákat összesen több mint 3 kilométeren, biztonságosabbá téve ezáltal az egész város belvíz-elvezetési rendszerét.

A fejlesztések során megvalósuló csapadékcsatorna-hálózat alkalmas lesz a mélyebben fekvő, kritikus elöntési helyeken felhalmozódó csapadékvíz elvezetésére - írták.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gyula

békés megye

településfejlesztés

uniós támogatás

beruházás