Áll a bál a balatonparti településen: nem kérnek a civilek a vitorláskikötőből

HelloVidék   
  Megosztom
Áll a bál a balatonparti településen: nem kérnek a civilek a vitorláskikötőből

A civilek harmadszor is megtámadták a balatonföldvári vitorláskikötő engedélyét. A tervek szerint egy 175 hajó befogadására alkalmas kikötő épülne, amelyhez az állam csaknem 900 milliós forintos támogatást biztosítana.

A Mosolygó Balatonföldvár civil szervezet harmadszor is megtámadta a veszprémi kormányhivatalnak a balatonföldvári Nyugati strandon épülő vitorláskikötőt engedélyező határozatát. Bízunk benne, a bíróság továbbra is olyan korrekten áll majd a kérdéshez, mint a korábbi két alkalommal - mondta Herényi Károly a Népszavának.

A lap emlékeztetett arra, hogy a veszprémi kormányhivatal annak ellenére adott harmadszor is zöld utat a beruházásnak, hogy két korábbi hasonló tartalmú határozatot – amelyek szerint a projekt minden jogszabálynak megfelel – a pécsi bíróság megsemmisített. Második alkalommal a taláros testület arra is felszólította a veszprémi kormányhivatalt, hogy döntésénél vegye figyelembe a jogerős bírósági döntést, és szóvá tette azt is, hogy a hivatali eljárás során sérültek a beruházással szemben peres úton is fellépő civilek jogai.

A verdiktre hivatkozva július elején a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is visszavonta az épülő vitorláskikötő vízjogi létesítési, tehát valójában építési engedélyét. Ennek ellenére, miután az építkezést támogató fideszes polgármester, Holovits Huba vezetésével a képviselő-testület módosította a helyi építési szabályzatot (hész), kihagyva belőle, hogy „a meglévő strandok területe más célra nem vehető igénybe”, a kormányhivatal ismét engedélyezte az építkezést.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

építkezés

balatonföldvár

vitorláskikötő