Ömlik a pénz a magyar vidékbe: nem is gondolnád, mire költötte Nagyszénás a kétszázmilliós támogatást

MTI   
  Megosztom
Ömlik a pénz a magyar vidékbe: nem is gondolnád, mire költötte Nagyszénás a kétszázmilliós támogatást

Kétszázmillió forint uniós támogatásból fejlesztette a kulturális központ melletti teret a Békés vármegyei Nagyszénás önkormányzata - közölte a polgármesteri hivatal.

A forrást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretéből nyerték el, a kivitelezés a befejezési határidő előtt bő egy évvel megvalósult.

Az összegből a környéken egészen egyedülálló beruházás jött létre

- fogalmazott Nyemcsok János (Polgári Egyesület Nagyszénás), a 4400 lakosú nagyközség polgármestere.

A tér egyik részére "hagyományos" játékokat (hinta, mászóka), míg a másikra digitális és interaktív elemeket telepítettek 134 millió forintból. Napelemes okospadot, interaktív információs tornyot, napórát, könyvcserebere-szekrényt, továbbá utcabútorokat és kerékpártárolókat helyeztek ki, amivel aktív rekreációs területet hoztak létre, amely képes megállítani a népességcsökkenést

- olvasható a projektről a nagyközség honlapján. Hozzátették, a fennmaradó összegből parkosítottak, több mint hetven féle növényt telepítettek a játszótér mellé.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nagyszénás

támogatás

fejlesztés

beruházás

békés megye