Különleges fejlesztések valósultak meg a somogy vármegyei településen: itt vannak a részletek

MTI   
  Megosztom
Különleges fejlesztések valósultak meg a somogy vármegyei településen: itt vannak a részletek

A Magyar falu program, több hazai vállalkozás és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet összefogásával modellértékű fejlesztések valósulhattak meg a Somogy vármegyei Kastélyosdombón.

A segélyszervezet kommunikációs igazgatója Gáncs Kristóf az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában elmondta: a segélyszervezet több mint egy évtizede van jelen a településen. Először családok átmeneti otthonát hoztak létre az elhagyatott vadászkastélyban, majd az egykori kastélygazdaságból szociális gazdaságot alakítottak ki, ahol a családok dolgozni tudtak és elsajátíthatják a gazdálkodási ismereteket, amelyek révén később önellátókká tudnak válni.

A segélyszervezet ezt követően különböző vállalkozásokat indított, például sajtműhelyt, gyógynövényszárítót és vendégházat nyitottak. Ezek munkahelyeket teremtenek és bevételt generálnak, hozzájárulva a település fejlesztéséhez

- tette hozzá.

A segélyszervezet célja az, hogy munkahelyek teremtésével, gyermekfejlesztő programok indításával jobb jövőt biztosítsanak a térségben élőknek.

A beszélgetésben kitértek arra, hogy a településen a Vantage Towers a saját költségén adótornyot épített. Budai J. Gergő, a cég vezérigazgatója elmondta: a kistérségben gyenge volt a térerő, amelyre szükség volt az oktatáshoz, a képzéshez, a turizmushoz. Ezért megépítették a bázisállomást, amely térerőt, valamint 4G és 5G szolgáltatást biztosít a Vodafone-nal és a Magyar Telekommal együttműködésben.

Hozzátette, a cég - amelynek országszerte 2400 bázisállomása van - régóta együttműködik a segélyszervezettel; úgy döntöttek, lemondanak a Vodafone és a Magyar Telekom által az adótorony használatáért fizetett díjról, és azt a segélyszervezet kapja meg, ezzel állandó bevételi forrást biztosítanak nekik.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

magyar falu program

fejlesztés

kastélydombó