Ilyet is ritkán látni Magyarországon: különleges fejlesztés indul Zalában

HelloVidék   
  Megosztom
Ilyet is ritkán látni Magyarországon: különleges fejlesztés indul Zalában

Okos közvilágítást építenek ki Zalaegerszegen, a korszerűsítés a közlekedési csomópontoknál, és az egyes városrészek egységes megvilágítottságára koncentrál majd.

A városban még fellelhető 2953 darab hagyományos nátrium- és higanygőz, valamit kompakt fénycsöves közvilágítási lámpatest közül az első ütemben a legnagyobb fogyasztásúakat cserélik ki, 1296 darabot - írja a ZAOL.

A fejlesztés részeként lecserélendő 1296 lámpatest helyett meleg fényű LED-es világítótesteket szerelnek fel. Ezek vezeték nélkül, központilag vezérelhetők, erre a célra web-alapon működő HDMR Smart City rendszert hoznak létre.

Ebbe lesz integrálható az AquaCity környezetében az a 75 világítótest is, amelyekre mozgásérzékelő rendszert telepítenek egy körzetvezérlővel. A központi távfelügyeleti felület alkalmas lesz a világítási rendszer teljes távvezérlésére mind egyedi, mind csoportos szinten. A zalaegerszegi közvilágítás most megvalósuló energiahatékonysági fejlesztése 61,471 kW teljesítménycsökkenést és évente 245 ezer Kwh energiamegtakarítást eredményez.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

zalaegerszeg

közlekedési lámpa

fejlesztés