Országszerte nagy problémát okoz a belvíz: több szántóföldön, kaszálón magasan áll a víz

HelloVidék   
  Megosztom
Országszerte nagy problémát okoz a belvíz: több szántóföldön, kaszálón magasan áll a víz

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság térképe szerint a Kapuvár-hansági területen több mint 566 négyzetkilométer a védelmi szakasz - írja a Kisalföld.

Mint írják, az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság január 1-én kiadott közleménye szerint a Kapuvár-hansági belvízvédelmi szakaszon II. fokú a belvízvédelmi készültség. Az igazgatóság térképe szerint a Kapuvár-hansági területen több mint 566 négyzetkilométer a védelmi szakasz. A Rábca mentén pedig több mint 650 négyzetkilométer. Több szántóföldön, kaszálón magasan áll a víz.

A Vízügy friss adatai szerint jelenleg az alábbi belvízvédelmi fokozatok vannak érvényben:

  • 01.05. Mosoni-Duna bal parti belvízvédelmi szakaszon II. fokú a belvízvédelmi készültség,
  • 01.11. Marcal menti belvízvédelmi szakaszon I. fokú a belvízvédelmi készültség,
  • 01.15. Kapuvár-hansági belvízvédelmi szakaszon II. fokú a belvízvédelmi készültség.
  • A 01.06. Rábca menti belvízvédelmi szakaszon jelenleg III. fokú belvízvédelmi készültséget a kedvezően alakuló kül- és belvízszintekre való tekintettel a Központi Védelemvezető 2024. január 01. 18:00 órától II. fokúra mérsékli.
  • A 01.03. Duna menti belvízvédelmi szakaszon a kedvezően alakuló kül-és belvízszintekre való tekintettel a Központi Védelemvezető 2023. december 31. 18:00 órától megszűntette a belvízvédelmi készültséget.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

észak-dunántúli vízügyi igazgatóság

kapuvár

kapuvár-hanság

rábca

belvíz