Itt a bejelentés: óriási béremelés jöhet februárban a tanároknak

Pénzcentrum   
  Megosztom
Itt a bejelentés: óriási béremelés jöhet februárban a tanároknak

A mai napon, január 18-án 10:00-tól tartják az idei év első kormányinfóját. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra, kormányszóvivő megjelenésével, „Mit, miért tesz a kormány?” címmel. A tervek szerint a tanárok bére jövőre további 32,2%-al nő, míg 2026-ra megduplázódik.

Energiaitalok betiltása

Még nem született döntés a kiskorúak energiaital fogyasztásáról, de a következő frakcióülésen mindenképp szóba fog kerülni a téma.

Napelemes pályázatok

Megindult és felgyorsult az előlegek kifizetése a napelem-telepítési pályázatoknál – jelentette ki Gulyás Gergely.

A Fidesz főpolgármester jelöltjének kiválasztása

Gulyás Gergely elmondta, hogy a következő frakcióülésen fogják ezt megvitatni, és március végére biztosan meglesz a jelölt a pozícióra, amit akkor majd közölni is fognak.

Reptérvásárlás lezárása

Mindent nyilvánosságra fogunk hozni, amint lezárulnak a tárgyalások, addig viszont nem közlünk részleteket, mert ez befolyásolná a folyamatot

– válaszolta a sajtó kérdésére Gulyás Gergely. Azt is elárulta a miniszter, hogy a tervek szerint február végéig lezárulnak a tárgyalások.

A vételárat firtató kérdésre csak annyit közölt, hogy

a sajtóban megjelent már viszonylag pontos az összegről szóló találgatások között.

Vendégmunkások beengedése

A magyar kormány nem tekinti politikai kudarcnak azt, hogy egy munkáltató magyar dolgozókat bocsátott el, és helyettük olcsóbb vendégmunkásokat alkalmaz- válaszolta a sajtó kérdésre Gulyás Gergely. A miniszter szerint az a vállalat, amelyet ezzel vádoltak meg, nem így járt el, csak nem megfelelően kommunikált az ügyben. A miniszter kijelentette, hogy a vállalkozás tájékoztatása szerint a magyarokat és a vendégmunkásokat ugyanolyan arányban küldték el, mint ahogy ott dolgoznak, vagyis egységes leépítést hajtottak végre.

BKK bérletek ügye

Gulyás Gergely annyit közölt, hogy zajlanak a tárgyalások a Fővárosi Önkormányzat és a Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztérium között. Fejlemények még nincsenek.

Nemzeti konzultáció

1 millió 518 ezren vettek részt a nemzeti konzultáción – tudatta Szentkirályi Alexandra szóvivő, és azt is hozzátette, hogy a legtöbben postán küldték el a véleményüket.

További béremelések

Nyugdíj emelés, az idei évben 6%-os emelés, amit januártól megkapnak a nyugdíjasok. A rendvédelmi dolgozók közel 79 ezer forinttal kaptak magasabb bért, és ez további 88 ezer forinttal fog növekedni.

Az orvosok 2,2 millió forintos átlag bérben részesültek, ennek a 37%-ában határozzák meg a szakápolói béreket, így idén további 20%-al terveznek emelni a szakápolói béreken.

Tanárbéremelések

Nagyot tudunk előre lépni

- mondta Gulyás Gergely, de ahhoz, hogy valóban nagyobb mértékű béremelést meg tudjunk lépni szükség van az Európai Uniótól érkező pénzekre. 700 milliárd forintot terveznek az EU-s pénzekből a tanár bérekre költeni.

32,2%-os pedagógus béremelés lesz, a pedagógusok január 31-ig meg fogják kapni a béremelésről szóló papírokat. Így a a tanárok bére 672 414 forintra emelkedik, jövőre további 21%-os emelést terveznek, így a tervek szerint 2025-re 812 ezer forint lesz a pedagógusok átlag bére, ami 2026-re 880 ezer is lehet.

Gulyás Gergely az EU-s helyzetértékeléssel kezdte a bejelentéseket, és örömmel fogadta, hogy az Európai Bizottság decemberi döntése után végre elindultak az uniós források egy része a magyar költségvetésbe. A miniszter hangsúlyozta, hogy véleményük szerint a magyar igazságügyi reform mindig is biztosította a magyar állampolgárok jogait. A további EU-s pénzek kapcsán elmondta, hogy vannak bizonyos támpontok, amelyben vörös vonalat húz a kormány, így folynak a tárgyalások az Európai Bizottsággal.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kormányinfó

gulyás gergely

béremelés

tanárok

fizetés