Valamit tudnak ebben a békési kisvárosban: pár száz millióból 3 óvodát is felújítottak

MTI   
  Megosztom
Valamit tudnak ebben a békési kisvárosban: pár száz millióból 3 óvodát is felújítottak

Három óvodát újítottak fel 371 millió forint uniós támogatásból a Békés vármegyei Sarkadon - közölte az önkormányzat.


 

A forrást - eredetileg 300 milliót, majd csaknem 71 milliót többlettámogatásként - a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretéből nyerte el a kilencezer lakosú település önkormányzata.

A Vasút utcai óvodában csaknem 121 millió forintból új torna- és csoportszoba épült szertárral; a korábbi csoportszoba helyén öltözőt, szertárat, mosdót, wc-t alakítottak ki.

Az Epreskert utcai óvodában 87 millió forintból tornaszoba épült szertárral, közlekedővel, valamint egy fejlesztőszoba, egy elkülönítő (orvosi) szoba és egy raktár. A tornaszobához új külső akadálymentes megközelítési lehetőség is tartozik.

A Szalontai úti óvodaépület tornaszobával, új csoportszobával, vizesblokkal, közlekedővel, előtérrel és szertárral bővült, gyakorlatilag egy új épületszárny épült a meglévő mellé, illetve belső átalakítással két fejlesztőszobát és raktárat alakítottak ki mintegy 136 millió forintból.

A kivitelezési munkálatokat a Vasút utcai óvodánál a sarkadi székhelyű PODESZT Építőipari Kft. végezte, a másik két helyen pedig a Sarkadi Építőipari Közös Kft. - közölték.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

óvoda

felújítás

sarkad

békés megye