Elképesztő árak Sárvár új luxusszállodájában: 1,86 millió forint alatt nincs egyhetes nyaralás

HelloVidék   
  Megosztom
Elképesztő árak Sárvár új luxusszállodájában: 1,86 millió forint alatt nincs egyhetes nyaralás

A Booking.com vagy a Szállás.hu kínálatában egyelőre nem szerepel a sárvári Melea hotel, de a szálloda honlapján már működik a saját foglalási rendszer, és az épület előtti parkolóban is áll már néhány autó - írta a Nyugat.hu. A lap a nyitás tényén nem is lepődött meg, sokkal inkább az árakon

Amikor a Nyugat.hu újságírója kiválasztott az újonnan nyitott sárvári Melea hotelben6 éjszakát, random áprilisra, akkor az „olcsóbb” csomag 1 millió 867 ezer forintba került két fő részére (egyikük kísérő), míg a másik ajánlat 2 millió 380 ezer forintról szól. Ugyanezeket az árakat kapták későbbi foglalásra is.

Rákérdeztek a szállodánál, milyen szolgáltatásokat adnak ennyiért, de erre nem érkezett választ, kaptak viszont egy kétoldalas sajtóközleményt, amelyből kiderül, mi lehet a magyarázata a szokatlanul magas árfekvésnek:

A szállodában a vendégek személyre szabott tervet kapnak, amelyben egészségügyi, szépségipari, dietetikai, rekreációs és mindfulness kezelések, programok is szerepelnek, a látogatók igényeinek és szükségeinek megfelelően.

– írják, felhívva a figyelmet arra is, hogy „ a hotel egyik különlegessége, hogy nem lehet csupán egy, vagy két napra foglalni, ehelyett 4, 7 vagy 10 napos csomagok közül választhatnak a vendégek. A nem mindennapi foglalási opciók oka, hogy a megfelelő pozitív egészségügyi hatás eléréséhez minimum 4 napos pihenés, feltöltődés és kezelés szükséges.”

Ahogy a lap írja:

A 3,5 hektáron elterülő, 83 szobás Melea - The Health Concept már a második ötcsillagos szálloda a gyógyvizéről ismert, mindössze 15 ezres Vas megyei kisvárosban. A Spirit 2008-ban nyitotta meg kapuit, a 220 szobával és lakosztállyal rendelkező hotel 2023-ban nagyszabású átalakításon esett át, és rögtön el is nyerte az ország legjobb vidéki luxusszállodájának a címét. Ugyanakkor úgy néz ki, hogy a két szálloda más-más vendégkört céloz meg, így nem nagyon kell konkurenciaharctól tartani.

A beruházás 2,5 milliárdos támogatást kapott az államtól, amit Ágh Péter országgyűlés képviselő jelentett be még 2022-ben.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

sárvár

gyógyfürdő

szálloda