Különös dolog zajlik a Balatonnál: sorra dobják piacra a nyaralókiat a magyarok

HelloVidék   
  Megosztom
Különös dolog zajlik a Balatonnál: sorra dobják piacra a nyaralókiat a magyarok

Sokan vásároltak a koronavírus-járvány környékén házat a tó körül, de már nem tudják fizetni a részleteket. Viszont a megnövekedett kínálat ellenére nem csökkentek az árak.

A szakértők úgy vélik, a nagy értékű ingatlanokra még van kereslet, de akik akár hitelt is felvettek egy kisebb nyaraló megvásárlására, most szeretnének tőle szabadulni - írja az ATV. Leginkább az elavult, szocreál stílusú házakat árulják, mert nem tudják őket fenntartani.

Még a járvány előtt vásárolták ezeket az ingatlanokat, és most nem tudják fizetni a részleteket, mivel az élelmiszer- és egyéb áremelkedések elvitték az emberek pénzét, és így most olyasmiről mondanak le, ami nem tartozik a mindennapi szükségleteikhez - mondta az ATV híradójának Bári Péter, az Inmove Ingatlaniroda szakértője. Hozzátette, hogy hiába nő a kínálat, senki sem keresi ezeket a házakat.

Mint írják, egy keszthelyi ügyvéd is megerősítette, hogy a nyugati medence környékén is nehéz eladni a nyaralókat. Szabó Gyula a csatornának azt nyilatkozta, a bankok olyan részleteket kalkulálnak, ami nem teszi hitelképessé az esetleges érdeklődőket.

A helyiek sem tudnak a gyermekeiknek a környéken ingatlant vásárolni, nem tudják őket megfizetni, mivel a túlkínálat sem csökkenti az árakat.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

balaton

ingatlan

eladás