Lebukott a borsodi cigarettadíler: a keresőkutya még a falban is megtalálta az árut

MTI   
  Megosztom
Lebukott a borsodi cigarettadíler: a keresőkutya még a falban is megtalálta az árut

Egy utcai „bizniszelésre” figyeltek fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében. A gyors reakció közel hatmillió forint értékű illegális cigarettalefoglalást eredményezett.

A pénzügyőrök éppen a szolgálatuk végéhez közeledtek, amikor két – az utcán üzletelő – férfi ténykedésére figyeltek fel, amint pénz és cigaretta gazdát cserél. A vásárló azonnal elismerte, hogy 10 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát vett az eladó autójából. A 68 éves „cigarettakereskedőt” hazáig kísérték a pénzügyőrök, aki tagadta, hogy otthonában jövedéki terméket tartana. A Bevetési Igazgatóság cigarettakereső kutyájának szimatát mégsem tudta becsapni.

A pénzügyőrök közel hatmillió forint értékben foglaltak le, 2 687 doboz zárjegy nélküli cigarettát. Az ellenőrzést egy bírsággal megúszta a vásárló, de az eladónak jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás elkövetéséért is felelnie kell és többmilliós bírságra is számíthatnak.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

csempészáru

borsod

cigarettacsempész

cigaretta

nav

keresőkutya