Kiderült: ennyiért épülhet meg a valaha volt legdrágább magyarországi Duna-híd + Videó

HelloVidék   
  Megosztom
Kiderült: ennyiért épülhet meg a valaha volt legdrágább magyarországi Duna-híd + Videó

A hír ennyi, kihirdették az új mohácsi Duna-híd és a hozzá kapcsolódó úthálózat megépítésére kiírt közbeszerzés nyertesét. Az, hogy mennyiért épülhet meg az új híd, más kérdés - kész horror minden négyzetmétere!

A közbeszerzést az Építési és Közlekedési Minisztérium írta ki, a nyílt uniós eljárás tavaly szeptemberben indult el, a végső ajánlattételi határidő 2023. november 23. volt. Három vállalkozás tett ajánlatot az új Duna-híd megépítésére, végül a legolcsóbb,

Az új mohácsi híd, valamint a hozzá csatlakozó M6-os autópálya-szakasz és az 51. számú főút közötti úthálózat terveit a Speciálterv Építőmérnöki Kft. készítette a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megbízásából.

A cég honlapján szereplő adatok szerint a hármas tagolású acélhíd teljes felülete 18 ezer négyzetméter lesz. A mohácsi lesz a 21. híd a Duna magyarországi szakaszán, a 20. a kalocsai Duna-híd, amely lényegében már elkészült, az átadása pedig idén nyáron esedékes – írta a Telex.

Címlapkép: specialterv.hu

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

duna-híd

közbeszerzés