Eldőlt a csornai napelemgyár sorsa: itt vannak a részletek

HelloVidék   
  Megosztom
Eldőlt a csornai napelemgyár sorsa: itt vannak a részletek

Az EcoSolifer Heterojunction Korlátolt Felelősségű Társaság „felszámolás alatt” egységesített eljárásrend szerinti megszüntetéséhez szükséges kormányzati intézkedésekről döntött a kormány.

A Magyar Közlönyben megjelent, Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt, rendelet a csornai napelemgyár felszámolási eljárását a csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló 1991. évi XLIX. törvény (a továbbiakban: Cstv.) 65. § (1) bekezdés b) pontja és 65. § (3) bekezdés a) pontja alapján stratégiailag kiemelt jelentőségű felszámolási eljárássá minősíti - írja a 24.hu.

A lap szerdán írta meg, hogy a bíróság már kimondta az Ecosolifer Heterojunction Kft. fizetésképtelenségét, elrendelte felszámolását múlt pénteken. A törvény alapján az, hogy a csornai napelemgyár felszámolását stratégiailag kiemelt jelentőségűvé tették, egyebek mellett azt is jelenti, hogy a kormány megítélése szerint adósságai rendezéséhez, a megegyezéshez hitelezőivel nemzetgazdasági érdek/kiemelt közérdek fűződik.

A 2022. végi állapot szerint a bedőlt cég legnagyobb hitelezője az állami tulajdonú MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. volt, 11,4 milliárd forint hosszú lejáratú fejlesztési hitellel.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

napelemgyár

csorna

rendelet