26 milliárdos beruházás Szombathelyen: már megint mi épül az országban?

MTI   
  Megosztom
26 milliárdos beruházás Szombathelyen: már megint mi épül az országban?

Szombathelyen, ráadásul a fejlesztésnek nem csak helyi, és nem is csak magyar, hanem komoly nemzetközi jelentősége is van - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Szombathelyen.

A tárcavezető a TDK épületátadó ünnepségén arról számolt be, hogy a japán vállalat nagyszabású, 26 milliárd forint értékű beruházási programot hajtott végre, amelynek nyomán 12 ezer négyzetméterrel bővül a gyártási területe. Az állam 6,7 milliárd forinttal támogatta a fejlesztést, így hozzájárulva 250 új munkahely létrehozásához.

A jövőről szól itt minden, hiszen olyan okosautós alkalmazásokhoz fogják gyártani a különböző elektronikai alkatrészeket itt, Szombathelyen, amelyek már az autóipar legújabbkori korszakához kapcsolódnak

- fogalmazott Szijjártó Péter.

A miniszter végül arra is kitért, hogy jelenleg kétszáz japán vállalat működik Magyarországon, összesen mintegy harmincezer embernek adva munkát. Szavai szerint ezek a legmagasabb technológiai színvonalat képviselik, magas hozzáadott értékkel bírnak, így jelentősen hozzájárulnak a hazai gazdaság dimenzióváltásához. Aláhúzta: az elmúlt tíz évben a kormány hetven japán vállalati beruházáshoz adott támogatást, ezzel ötezer új munkahely jött létre, a kétoldalú kereskedelmi forgalom pedig elérte a hárommilliárd dollárt. Tudatta, hogy Vas vármegye kiválóan teljesített az elmúlt években, ugyanis az utóbbi tíz év során kormányzati támogatással 55 nagyberuházást hajtottak végre, összesen 490 milliárd forintos értékben, ezzel háromszorosára emelve a helyi ipari teljesítményt.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szombathely

beruházás

tdk gyár

gyártási terület

gyártási fejlesztés