A magas építési árak miatt csúszott a bölcsődefejlesztés: most még több pénzt kapott a békési település

MTI   
  Megosztom
A magas építési árak miatt csúszott a bölcsődefejlesztés: most még több pénzt kapott a békési település

Ismét működik bölcsőde a Békés vármegyei Dombegyházon - közölte a térség országgyűlési képviselője a közösségi oldalán.

Erdős Norbert azt írta, a bölcsődét gazdasági okokra hivatkozva szüntették meg 1992-ben, nem sokkal a rendszerváltás után, aztán a következő időszak nehézségei, például az akkori magas munkanélküliség, évtizedekre ellehetetlenítették egy új bölcsőde elindítását.

A ma mintegy 1600 lakosú dél-békési nagyközség önkormányzata 2019-ben 150 millió forint uniós támogatást nyert el bölcsődei szolgáltatás fejlesztésére, ám a megemelkedett építési árak miatt nem tudott elindulni a fejlesztés. Sikerült 25,5 millió forint többletforrást előteremteni, így csaknem 176 millió forintból megépülhetett az akár 16 kisgyermek fogadására is alkalmas, három szakirányú végzettségű dolgozónak munkát biztosító bölcsőde.

A beruházás a múlt év végén már elkészült, de az engedélyezési eljárások miatt csak most kezdhette meg működését az intézmény

- írta a politikus.

Békés vármegyében 2010-ben 34 bölcsőde volt, ma ez a szám 65-re növekedett. A dél-békési körzetben 4 helyett - a dombegyházival együtt - már 12 bölcsőde működik

- közölte.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

bölcsődefejlesztés

békés megye

dombegyháza

támogatás

bölcsőde