Korszakváltás a Volánbusznál: elektromos autóbuszukat kezdenek tesztelni a vidéki nagyvárosban

MTI   
  Megosztom
Korszakváltás a Volánbusznál: elektromos autóbuszukat kezdenek tesztelni a vidéki nagyvárosban

A Kravtex-Kühne csoport által Mosonmagyaróváron és Győrben gyártott, teljes mértékben elektromos autóbusz tesztelését kezdi meg a Volánbusz Zrt. a győri tömegközlekedésben.

A Volánbusz folyamatosan végez utasforgalmi próbákat különböző típusú, alternatív meghajtású autóbuszokkal a környezet védelme érdekében. A társaság az elmúlt években mintegy 50 alkalommal több mint 20 busztípust tesztelt, jelenleg a fővárosi agglomerációban és Győrben is hidrogén-üzemanyagcellás járművekkel szerez tapasztalatokat.

Az Electronell 12 méteres busza a legkönnyebb fémvázas elektromos busznak számít, tömege 11 tonna. Ez a tömegelőny 25 százalékkal redukálja az akkumulátorok mennyiségét. A megcélzott 300 kilométeres hatótáv így 4 helyett 3 akkumulátorcsomaggal teljesíthető, így lényegesen csökken az energiafelhasználás - ismertetik a közleményben.

Az e-buszok sorozatgyártásának megkezdése a Kravtex-Kühne csoportnál közvetlenül 500 magyar munkahely megőrzéséhez járul hozzá, és 100 magyar beszállító számára jelent megrendelést - tették hozzá.

A közlemény idézi Krankovics Istvánt, a Kravtex Kft. ügyvezető igazgatóját, aki szerint a Volánbusznak eddig közel 2800 Credobus-t adtak át, az országos flotta fele az ő gyártmányuk. Barna Zsolt, a Volánbusz igazgatóságának elnöke hangsúlyozta, hogy a járműállomány fiatalítása mellett törekednek a közlekedés folyamatos zöldítésére, fejlesztésére.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

volánbusz

győr

elektromos autóbusz