Megindult a roham: odavannak ezért a magyar régióért a külföldiek

HelloVidék   
  Megosztom
Megindult a roham: odavannak ezért a magyar régióért a külföldiek

Továbbra is rengeteg külföldi keresi fel a Balatont, egy friss felmérés szerint a környező országokból 10 százalékkal több vendég kíván a magyar tengernél nyaralni idén.

Országos átlag felett nőtt a balatoni nyári szállásfoglalások száma, és kiemelkedő mértékben bővült a környező országokból érkező vendégeké, bár továbbra is a legtöbb külföldi német. A hétvégén kánikulával és strandidővel indult a főszezon, az országbérlettől is jelentős pluszforgalmat várnak és tapasztalnak a helyiek.

Pozitív várakozásokkal indult a nyár a Balatonnál, az első félév számai a tavalyiaknál már kedvezőbbek, mind a belföldi, mind a külföldi vendégéjszakákat tekintve

– nyilatkozta a Világgazdaságnak Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke.

A helyi tapasztalatokat a hivatalos adatok is megerősítik, a Világgazdaság turisztikai magazinja, a VG Óperencia podcast júniusi adásában Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója arról beszélt, hogy már májusban országosan 5, a Balatonnál csaknem 6 százalékkal több vendégéjszaka-foglalás érkezett be nyárra, mint tavaly.

Június közepéig több mint 100 ezer vendéggel többet és mintegy 200 ezerrel több vendégéjszakát regisztráltak a Balatonnál, ahol idén már 930 ezer vendég 2,2 millió éjszakára foglalt szállást a nyári szezonban.A legfrissebb hivatalos adatsor a Központi Statisztikai Hivatal múlt héten közzétett jelentése, miszerint a belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma a turisztikai szálláshelyeken májusban 5,8 százalékkal, a külföldieké 29 százalékkal volt több, mint egy évvel korábban, ami ígéretes tendencia.

infláció alatt, átlagosan csupán 5-10 százalékkal emelkedtek a szállásárak idén

– hangsúlyozta Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

balaton

szállásfoglalás

nyaralás