Kimatekoltuk: így fektessünk be 1-5 millió forintot, ha nagyot akarunk kaszálni

Pénzcentrum   
  Megosztom
Kimatekoltuk: így fektessünk be 1-5 millió forintot, ha nagyot akarunk kaszálni

Gyakran elhangzó kérdés, hogy mibe érdemes 1-5-10-x millió forintot befektetni, hogyan lehet a legtöbbet kihozni a rendelkezésünkre álló pénzből. A Pénzcentrum utánament a témának - és számba vette a legjövedelmezőbb megoldásokat is.

Gyakran elhangzó kérdés, hogy mibe érdemes 1-5-10-x millió forintot befektetni, hogyan lehet a legtöbbet kihozni a rendelkezésünkre álló pénzből. Bár az efféle kérdés megfogalmazódása teljesen érthető és jogosnak is tűnik, valójában ebben a formában igen nehéz rá választ adni, aminek az a fő oka, hogy rossz irányból közelíti meg a problémát - írta a Pénzcentrum. Az elérhető befektetési lehetőségek garmadájából ugyanis nem, legalábbis nem csak az alapján tudjuk meghatározni a számunkra legkedvezőbbet, hogy mekkora a befektetésre szánt összeg, hanem sokkal inkább a befektető saját helyzete és céljai alapján. A befektetendő összeg nagysága mellett legalább ugyanolyan fontos tényező a befektetés időtávja, illetve az, hogy milyen az ügyfél kockázattűrési hajlandósága.

A befektetési lehetőségek száma szinte végtelen – nem csak arról van szó, hogy rengeteg befektetési termék között válogathatunk a piacon, hanem arról is, hogy ezeket számtalan módon vegyíthetjük egymással a saját portfóliónk kialakítása során. Részben ennek is köszönhető, hogy a „mibe fektessek x millió forintot?” kérdés megválaszolása meglehetősen nehéz – a lehetséges válaszok száma túlságosan magas, miközben a befektetésre szánt összeg nagysága fontos, ám korántsem elégséges információ.

Természetesen semmiképp sem akarjuk azt mondani, hogy az összeg nagysága nem fontos paraméter, hiszen minél kisebb az összeg, annál több lehetőségtől esünk el – 1 millió forintból még nem lehet gazdaságosan portfóliót építeni, ahogyan 10-15 millió forintból sem lehet ingatlant vásárolni. Arról nem is beszélve, hogy szinte biztosan nyitottabb lesz a kockázatosabb termékek iránt az, aki számára mondjuk 30 millió forint teljes elvesztése sem jelenti a világ végét, mint az, aki egy nap ebből a pénzből szeretne megélni vagy élete első ingatlanát megvásárolni. Azonban ugyanennyire fontos, ha nem fontosabb kérdés, hogy mennyi időre tudjuk nélkülözni a pénzt?

- írta a lap.

Általánosságban elmondható, hogy minél hosszabb ideig tart egy befektetés, annál jobban járunk vele, főleg, ha merünk a kockázatosnak számító részvények felé is nyitni.

A cikk folytatása a Pénzcentrumon olvasható, ITT!

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pénzcentrum

befektetés

gazdaság

hozam

pénz