Több mint egymilliárd forintot kapott ez a vidéki nagyváros: de mire költik a pénzt?

MTI   
  Megosztom
Több mint egymilliárd forintot kapott ez a vidéki nagyváros: de mire költik a pénzt?

1,3 milliárd forinttal támogatja a kormány a szegedi gyermeksebészet felújítását, így összesen 3,2 milliárd forintból egyebek mellett két panelműtőt és egy hatágyas őrzőt hoznak létre.

1,3 milliárd forint összegű támogatást biztosít a kormány az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ gyermeksebészeti blokkjának felújítására. Ezzel - a 2016-ben elnyert 1,9 milliárd forintos pályázati támogatást kiegészítve - 3,2 milliárd forintra nőtt a 21. századi gyermeksürgősségi és gyermektraumatológiai centrum kialakítására fordítható összeg.

A megítélt állami forrás lehetővé teszi, hogy az SZTE klinikai központjának gyermeksebészeti műtői és a hozzájuk tartozó ellátóhely megfeleljenek az időközben szigorodó, a kor technológiai lehetőségeinek beépítését elváró feltételeknek

- írták

A várhatóan 2025 közepére elkészülő beruházással megszűnik az a helyzet, amely miatt a gyermeksebészeti betegeket a központi sebészeti műtőkben látják el. Az átmeneti időszakban az "Újklinikán" jelöltek ki egy műtőt és egy önálló gyermekébredőt a megoperált gyermekeknek, akiket az épületek között az egyetem belső betegszállító mentőjárművei visznek.

Az új műtőblokkal és a korábban beszerzett eszközökkel a Dél-Alföldön csaknem negyedmillió, 0-18 év közötti gyermek progresszív III-as szintű gyermeksebészeti, gyermek traumatológiai, gyermekonkológiai, neonatológiai sebészeti és gyermeksürgősségi ellátása oldódik meg. A modernizált gyermeksebészet megfelelő hátteret jelent majd az országban másodikként létrehozandó országos politraumacentrum feladatainak ellátásához is - áll a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

támogatás

szeged

gyermeksebészet