Itt a bejelentés: milliárdos munkaerőpiaci program indult Békés vármegyében

MTI   
  Megosztom
Itt a bejelentés: milliárdos munkaerőpiaci program indult Békés vármegyében

Három és fél milliárd forintos uniós támogatású munkaerőpiaci program indult Békés vármegyében - közölte a vármegyei kormányhivatal közleményben.

A 2027 augusztus végéig tartó program a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretéből, az Európai Szociális Alap Plusz társfinanszírozásával valósul meg; addig mintegy 1700 álláskereső munkaerőpiaci helyzetének javítását szeretnék elérni

- írták.

A projekt részeként a 30-64 év közötti álláskeresők és inaktívak számára különböző európai uniós vissza nem térítendő támogatások kérelmezhetők, úgy mint bér-, lakhatási- és utazási támogatás, képzéshez és szolgáltatásokhoz kapcsolódó álláskeresést ösztönző juttatás.

De kiemelt figyelmet kívánnak fordítani a hátrányos helyzetű álláskeresők fejlesztésére is

- közölték.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

békés megye

munkaerőpiaci program

támogatás

pályázat