Filmbe illő autósüldözés a Jászságban: fejszével ütötte a rendőrök autóját a menekülő férfi

HelloVidék   
  Megosztom
Filmbe illő autósüldözés a Jászságban: fejszével ütötte a rendőrök autóját a menekülő férfi

Letartóztatta a bíróság azt a jászsági férfit, aki autójával nem állt meg a rendőrök jelzéseire, az életüket veszélyeztetve menekülni kezdett, majd a járműből kiszállva rájuk támadt a hétvégén Pest vármegyében – adta hírül a Központi Nyomozó Főügyészség. Az autósüldözés alatt több figyelmeztetőlövést is leadtak a férfira.

Ahogy a szoljon.hu írta: a vádhatóság tájékoztatása szerint a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság járőrei múlt szombaton akarták igazoltatni a mellettük elhaladó jármű vezetőjét. Kiderült ugyanis, hogy az autót ideiglenesen kivonták a forgalomból, nincs érvényes műszaki engedélye és kötelező biztosítása sem. Filmbe illő autósüldözés kerekedett az ügyből...

A rendőrök a szabálysértések miatt megkülönböztető fény- és hangjelzést alkalmaztak, de a jármű vezetője nem állt meg, hanem gyorsítani kezdett. A férfi ráadásul többször hirtelen fékezett, veszélyeztetve ezzel a mögötte haladó szolgálati gépkocsi utasainak életét, testi épségét, és más járműveket is erőteljes fékezésre és irányváltásra kényszerített.

A férfi ezután visszaült az autójába, majd a felszólítások és a figyelmeztetőlövés leadása ellenére elmenekült a főút irányába. Ekkor egy másik rendőri egység megkülönböztető jelzést és fénykürtöt alkalmazva követni kezdte. Sőt, további két járőr egy rendőrségi mikrobusszal közlekedve, megkülönböztető fényjelzést működtetve megállt az úton, hogy akadályozza a menekülő sofőrt.

Egyikük a járműben maradt, a másik az úton karjelzéssel próbálta megállítani a gépkocsit. Az elkövető erre mintegy 90 kilométer/órás sebességre gyorsítva, autójával szándékosan beleütközött a kisbuszba. A rendőröknek még a becsapódás előtt sikerült elugraniuk.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség az ügyben több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete, továbbá közúti veszélyeztetés és rongálás bűntette miatt nyomoz. A gyanúsított nem tett vallomást. Az ügyészség szerdán azt közölte, hogy a bíróság kedden elrendelte a férfi letartóztatását egy hónapra, azonban a gyanúsított és védője fellebbezett a döntés ellen, ezért ez a végzés még nem végleges.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

autósüldözés

üldözés

központi nyomozó főügyészség

jászság