Kezd magára találni a hazai használtautó-piac? Így alakultak az eladások az első fél évben

MTI   
  Megosztom
Kezd magára találni a hazai használtautó-piac? Így alakultak az eladások az első fél évben

A DataHouse pénteken közzétett előzetes adatai szerint a hazai használtautó-piacon csaknem 457 ezer személygépkocsi cserélt gazdát az első fél évben.

Halász Bertalan, a JóAutók.hu vezérigazgatója szerint tekintettel arra, hogy a második fél év forgalma szinte minden évben meg szokta haladni az első fél éves szinteket, komoly esély van rá, hogy 2024 egészében is rekordszámú személyautó cserél majd gazdát Magyarországon.

Az elemzés kiemelte, hogy folyamatosan növekszik a belföldi személyautó-állomány, tavaly év végén már közelítette a 4,2 milliót, ami több mint 14 százalékkal magasabb az öt évvel korábbi szintnél. Több autóból szokványos piaci körülmények között is több jármű cserél gazdát.

A lakosság egy része a jövedelmi helyzetének lassú rendeződése nyomán most pótolja az előző években elmaradt autóbeszerzéseit. Ezt a pótlást a használtautó-import az elmúlt időszakban kevésbé volt képes kielégíteni, mivel Nyugat-Európában jelentős áremelkedés zajlott le, az árakat pedig tovább emelte a 400 forinthoz közelítő euróárfolyam is. Az érdeklődők figyelme ezért a korábbiaknál fokozottabban összpontosult a hazai piacra, ami a használt autók körében megugró adásvételt generál.

A leggyakoribb tíz modell között a felsőközép-kategória a Volkswagen Passattal, a BMW 3-as szériával, valamint az idén szintén az első tíz modell közé kapaszkodó Audi A4-es tipussal képviselteti magát.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

használt autók

eladás

autó