A fél városrészt felvásárolták már Debrecenben: a lakók aggógnak, tényleg jöhet a dózer?

hvg.hu   
  Megosztom
A fél városrészt felvásárolták már Debrecenben: a lakók aggógnak, tényleg jöhet a dózer?

Egymás után vásárolja meg a debreceni önkormányzat a Szepes városrészben található ingatlanokat. A város magjától elkülönülő településrészen mindössze 170-en laknak, állítólag 10 ingatlant már megvettek, 45 megvásárlása folyamatban van - derült ki a Hvg.hu videójából.


 


 

A debreceni repülőtér fejlesztés előtt áll, komoly probléma viszont, hogy két oldalról Debrecen sűrűn épített városrészei, harmadik oldalról pedig a több akkugyárnak otthont adó ipari park veszi körül. A negyedik oldalon van Szepes, az alacsony lélekszám miatt pedig logikus, hogy erre bővítsék a repülőteret.

Papp László, Debrecen fideszes polgármestere tavaly ősszel azt mondta: a repülőtér kifutópályájának fejlesztése miatt vásárolják meg a szepesi ingatlanokat. Hangsúlyozta viszont: semmilyen kényszer alatt nem állnak az ott élők, aki akar, maradhat. Idén tavasszal aztán azt mondta: a kifutópálya átalakítása miatt hamarosan a Debrecenbe érkező gépek 90 százalék Szepes irányából száll majd le, így a városrész szerinte rövid időn belül élhetetlenné válik.

A HVG most a helyszínen forgatott, a nekik nyilatkozó helyiek közül többen azt mondták: hiába kérdezték az önkormányzatot, hogy hosszú távon mi lesz a városrésszel, nem kaptak választ. Volt, aki tudni vélte, hogy 2028-ban egész Szepest le fogják dózerolni.

A nagy kérdés az, a felújítás során mennyivel hosszabbítják meg a debreceni repülőtér leszállópályáját. Ez most kevesebb mint egy kilométerre ér véget Szepestől, a lakosok közül van, aki tudni vélte, hogy a kertje végében, a rózsabokroknál fog véget érni a pálya. Az Építési és Közlekedési Minisztérium tavaly egyébként azt nyilatkozta a Telexnek, hogy a repülőtér kifutópályájának meghosszabbítása miatt a Debrecen-Nagyvárad vasútvonalat is át fogják helyezni.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

ingatlan

debrecen

reptér