Megkongatták a vészharangot: rgyre durvább a hazai aszályhelyzet

HelloVidék   
  Megosztom
Megkongatták a vészharangot: rgyre durvább a hazai aszályhelyzet

Az ország nagy részén már most is jelentős az aszályhelyzet, országos eső jövő hét végéig pedig biztosan nem jön - írta a szomorú hírt az Időkép.

Egyre szárazabbak a talajok, július utolsó, illetve augusztus első napjaiban pedig nem jön számottevő csapadék, így sajnos az aszályhelyzet súlyosbodására kell számítani.

Vasárnap délután egy hidegfront ugyan elér bennünket és hétfőre jó pár fokkal visszaesik a hőmérséklet, jelentős esőt a front azonban nem hoz. Elszórtan záporok, zivatarok nyugaton és északon ugyan lehetnek, de ezekből csak kis területen hullhat említést érdemlő mennyiség.

A kukorica és a napraforgó sem fog örülni

Az aszályhelyzet fokozódását sajnos a nyári kultúrnövények, így a kukorica és a napraforgó is meg fogja érezni. Ahol nincs lehetőség öntözni, ott bizony könnyen elszáradhatnak a növények levelei, szárai.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

aszály

idokep