Megkongatták a vészharangot: egyre durvább a hazai aszályhelyzet

HelloVidék   
  Megosztom
Megkongatták a vészharangot: egyre durvább a hazai aszályhelyzet

Az ország nagy részén már most is jelentős az aszályhelyzet, országos eső jövő hét végéig pedig biztosan nem jön - írta a szomorú hírt az Időkép.

Egyre szárazabbak a talajok, július utolsó, illetve augusztus első napjaiban pedig nem jön számottevő csapadék, így sajnos az aszályhelyzet súlyosbodására kell számítani.

Vasárnap délután egy hidegfront ugyan elér bennünket és hétfőre jó pár fokkal visszaesik a hőmérséklet, jelentős esőt a front azonban nem hoz. Elszórtan záporok, zivatarok nyugaton és északon ugyan lehetnek, de ezekből csak kis területen hullhat említést érdemlő mennyiség.

A kukorica és a napraforgó sem fog örülni

Az aszályhelyzet fokozódását sajnos a nyári kultúrnövények, így a kukorica és a napraforgó is meg fogja érezni. Ahol nincs lehetőség öntözni, ott bizony könnyen elszáradhatnak a növények levelei, szárai.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

aszály

idokep