Razziát tart a Nébih: a hőségben folyamatos ezeknek a járműveknek az ellenőrzése

MTI   
  Megosztom
Razziát tart a Nébih: a hőségben folyamatos ezeknek a járműveknek az ellenőrzése

Az állatok szállítás során való megfelelő védelme, valamint a szállítási körülmények optimális fenntartása, különösen a nyári hőségben, létfontosságú, ennek biztosítása érdekében a magas hőmérsékletre való tekintettel kiemelt jelentőségű a nyári hónapokban történő élőállat-szállítások folyamatos hatósági vizsgálata, így az ellenőrzések az egész nyár folyamán zajlanak majd - tette közzé a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján.

A közlemény szerint a vármegyei, valamint a járási szakemberek visszatekintő ellenőrzéseket végeznek a hosszútávra (8 óránál hosszabb útra) indított kérődző- és sertésszállítmányoknál. Júniusban 12 vármegyében 80 szállítmány dokumentumait elemezték.

Az ellenőrök az előírt hőmérsékleti tartomány átlépését a szállítmányok csaknem negyedénél állapították meg, adminisztrációs hiányosságokból a korábbi évekhez képest kevesebb volt

- írták.

A vizsgálati adatok alapján a szállítási idők a legtöbb esetben megfeleltek a követelményeknek, az előírt hőmérsékleti tartomány átlépésére azonban mintegy 20 esetben került sor. A júniusi ellenőrzések alkalmával mindössze néhány szállítmánynál fordult elő az a korábban gyakori probléma, hogy a szállítmányozók nem küldték meg a hatóságok számára az ellenőrzéshez szükséges termoregulációs és GPS adatokat.

A feltárt hiányosságok, jogszabálysértések miatt az illetékes hatóságok az érintett szállítmányozókkal szemben megtették a szükséges intézkedéseket

- közölték.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nébih

élőállat

élőállat-szállítás

ellenőrzés

razzia