Nagy bajban van a Dunaferr: végrehajtás alá került a vállalat, tüntetnek a dolgozók

Portfolio   
  Megosztom
Nagy bajban van a Dunaferr: végrehajtás alá került a vállalat, tüntetnek a dolgozók

A Portfolio értesülései szerint a Dunaferr dolgozói még mindig nem kapták meg béreiket, ezért délután 2-kor újabb tüntetésre készülnek az igazgatóság épületénél. Két leányvállalatuk, a Duna Furnace és Dunarolling ellen is végrehajtást indított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Mint arról beszámoltak, a dunaújvárosi vasmű dolgozói ma reggel 7 órakor tüntetést tartottak az igazgatósági épület előtt az elmaradt munkabérek miatt. Rahul Yenurkar, a Liberty Steel Dunaújváros cégvezetője ígéretet tett, hogy a nap folyamán megkapják a fizetésüket, de a több ütemű kifizetés lehetősége felmerült, ami nemtetszést váltott ki a dolgozók körében. A demonstráció másfél óra után békésen véget ért, de a szakszervezet javaslatára a dolgozók megállapodtak, hogy ha 14 óráig nem érkezik meg a fizetés, újra tüntetni fognak.

A vasmű vezetői már június végén közölték az érdekképviseletekkel, hogy átszervezik a munkavállalók munkarendjét, amely során több kollégát szakaszos vagy kétműszakos munkarendbe helyeztek át, illetve állásidőre küldtek. Ez a lépés elindította a dunaújvárosi acélgyártás leépülésének folyamatát, amely a dolgozókat közvetlenül érinti. A munkavállalók már a hétvégén jelezték a munkáltatónak, hogy

Még sötétebb előjel, hogy a Dunaferr két leányvállalata, a Duna Furnace Dunai Vasmű Kft. és a Dunarolling Dunai Vasmű Kft. ellen is végrehajtást rendelt el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Előbbi esetében július 30-án kezdeményezték az eljárás elindítását, amely augusztus 7-én vált hatályossá, míg utóbbinál augusztus 9-én emelkedett jogerőre a NAV intézkedése.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

dunaferr

munka

végrehajtás

tüntetés

gazdaság