Elárulta a szakértő: óriási a baj, elképesztő mennyi a kókler a magyar ingatlanpiacon

Pénzcentrum   
  Megosztom
Elárulta a szakértő: óriási a baj, elképesztő mennyi a kókler a magyar ingatlanpiacon

Egy bizonyos réteg csak új lakást keres, mert a felújítással is a fenti problémák adódhatnak, egy másik réteg pedig nem is gondolkodik újban, mert tudja, hogy az a kialakítás, amit ő szeretne, csak egy használt felújításával, személyre szabásával valósulhat meg.Viszont nagyon nem mindegy, hol keresgélünk, milyen ingatlanossal kerülünk kapcsolatba, ugyanis 80 százalékuk bizony alkalmatlan arraa munkára, amit csinál - derült ki a Pénzcentrum cikkéből.

Az ingatlanosok 80 százaléka teljesen alkalmatlan arra, amit csinál. A tulajdonosok, így joggal gondolják azt, hogy: “Kaputelefonnal befotózni, majd felrakni egykét portálra? Hát ezt én is meg tudom csinálni.” A hozzáadott értéket ez a 80 százalék hírből sem ismeri, csak próbál a felszínen maradni és megélni 2-3 havonta egy eladásából, amit sikerül elérnie. Személyes tapasztalataim csak közvetettek vannak: hetente kapok megkereséseket olyan ügyfelektől, akik balga módon megbíztak egy, a fenti 80 százalékban lébecoló “kollégában”, majd nem győztek új, megfelelő minőségben dolgozó kolléga után nézni, vagy ajánlást kérni

- közölte a Pénzcentrumnak Szűcs Attila, az Ingatlanpáholy tulajdonosa, ingatlanszakértő szerint komoly menetelésre számíthatunk 2025-ig, viszont az AI térhódításával kemény munka lehet a talpon maradás.

Az Interjú folytatása a Pénzcentrumon olvasható, itt!

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pénzcentrum

ingatlan

bérbeadés

eladás

gazdaság