Már a müzliszelet sem a régi méretű: vigyázat, több termék összement a hazai boltokban

HelloVidék   
  Megosztom
Már a müzliszelet sem a régi méretű: vigyázat, több termék összement a hazai boltokban

Döbbenetes, hogy feltalálták a magyar zsugorinflációt a magyar üzletekben, június 25. és augusztus 16. között tucatnyi termék lett kisebb - írja a MaNcs.


 


 

A gyártók, forgalmazók kötelesek jelenteni a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak (Nébih), ha megszüntetik termékeik korábbi kiszerelését és annál kisebbek kerülnek a polcokra.

Az árakról nem kell jelentést tenni - ez a gyakorlatban kivitelezhetetlen is lenne -, így nem tudni, hogy a kisebb kiszerelés olcsóbb is lett-e, illetve hogy a kilónkénti ár változott-e. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy az ilyen méretcsökkentés jellemzően burkolt áremelést jelent.

A bejelentési kötelezettség minden olyan előrecsomagolt terméket érint, amelyet 2020. január 1., illetve 2023. július 1. között forgalmaztak és amellyel a vásárlók találkozhatnak az egymilliárd forint árbevételt meghaladó üzletekben.

A Nébih mellett a vásárlókat is tájékoztatni kell: vagy legalább fél évig kell párhuzamosan mindkét kiszerelést forgalmazni, vagy ki kell írni, ha egy termék kisebb lett.

Nyáron egyebek mellett egy müzliszelet (22 grammról 20 grammra), egy croissaint (200 grammról 185 grammra), többféle kiszerelésű kakaó lett kisebb, de kevesebb fér a légfrissítőbe, a mosogatószeres flakonba és egy és egy hajsampon, balzsam típus is kisebb lett.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

termék

akció

méret

magyar

bolt