Nagyot bukhat ezen sok munkáltató: így kerülhetik el a milliós bírságot

HelloVidék   
  Megosztom
Nagyot bukhat ezen sok munkáltató: így kerülhetik el a milliós bírságot

Ahogy a szoljon.hu írja, különösen nyáron népszerű az egyszerűsített foglalkoztatás, júliusban 350 ezren dolgoztak így. Az adózás is egyszerű és kedvezményes, de nagyon sokat kockáztat az, aki elfelejti bejelenteni az alkalmi munkavállalóját. Lássuk, mit tanácsol a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ezzel kapcsolatban.

Az alkalmi munka nagy népszerűségnek örvend. Szerencsére az ügyintézés egyszerű, és megéri szabályszerűen bejelenteni az idény- és alkalmi munkát is, hiszen aki ezt elmulasztja, az augusztus 1-től egymillió helyett már kétmillió forintos bírságot kockáztat alkalmazottanként.

Az ilyen súlyos szabálytalanságot elkövető munkáltató mindezek mellett két évre felkerül a NAV illegális foglalkoztatók szégyenlistájára, és két évig nem kaphat semmilyen költségvetési támogatást.A kivások (kisvállalati adózó) még ennél is többet kockáztatnak a bejelentés elmulasztásával, mert elveszítik kedvező adózási módozatukat, és 24 hónapig nem is kerülhetnek vissza a kisvállalati adót választók népes táborába

– derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztatásából.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nav

bejelentés

egyszerűsített foglalkoztatás

adózás