Itt a bejelentés: kedvezményes lakhatást biztosítanak a pedagógusoknak ebben a vidéki városban

MTI   
  Megosztom
Itt a bejelentés: kedvezményes lakhatást biztosítanak a pedagógusoknak ebben a vidéki városban

Már tanító pedagógus hallgatók, valamint pályakezdő és pályán lévő pedagógusok számára biztosítanak kedvezményes lakásbérlési lehetőséget a baranyai vármegyeszékhelyen a Pécsi Tudományegyetem (PTE) kezdeményezésére.

A felsőoktatási intézmény közleménye szerint a pedagógus életpálya további népszerűsítése érdekében a PTE természettudományi és bölcsészkara által javasolt és kezdeményezett támogatási program célja, hogy segítse a kezdő tanárokat az elindulásban, valamint a pedagógusi pályán és Pécsen maradásban.

A programot hallgatói jogviszonnyal és munkaviszonnyal egyaránt rendelkező pedagógusjelöltek, pályakezdő, valamint a pályán lévő pedagógusok számára hirdették meg, ahhoz pedig a pécsi önkormányzat biztosított tizenhét, a pécsi egyetem telephelyeinek környékén lévő felújított lakást hároméves bérleti időtartamra.

A lehetőséggel több mint harmincan kívántak élni, közülük szakmai bírálóbizottság választotta ki a nyertes pályázókat. Az értékelés során előnyt jelentett a Pécsi Tudományegyetemen szerzett diploma, a hiányszakmának számító tanári munkakörben való elhelyezkedés és a teljes munkaidőben foglalkoztatottság. Pályázati feltétel volt, hogy a jelentkező pécsi általános vagy középiskolában, köznevelési foglalkoztatási jogviszonyban legyen, továbbá ne rendelkezzen lakástulajdonnal - olvasható a PTE közleményében.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pedagógusok

lakhatás

lakhatási támogatás

kedvezményes lakhatás