Véget ért a szezonális razzia: 135 eljárás indult a vidéki vendéglátók ellen

MTI   
  Megosztom
Véget ért a szezonális razzia: 135 eljárás indult a vidéki vendéglátók ellen

Kedvező tapasztalatokkal zárult a nyári szezonális élelmiszerlánc ellenőrzés, a vizsgálatok csekély hányada zárult bírságolással, büntetéssel - mondta az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában az Agrárminisztérium (AM) élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős helyettes államtitkára.

Felkai Beáta közölte, hogy se a strandbüfék, se a nyári táborok, se más rendezvény ellenőrzésekor nem találtak tömeges szabálytalanságot a szakemberek.

A Tisza-tónál különösen látványos a javulás, de a balatoni strandbüféknél is csak helyenként találtak higiéniai hiányosságokat. Vizsgálták vendéglátó egységeket a labdarúgó Európa-bajnokság idején is, emellett kiemelt figyelmet fordítottak a gyermektáborokra, mert az ellenőrzött konyhák és beszállítók 6 ezer gyermeket láttak el. Élelmiszert megsemmisíteni csupán egyszer kellett a hűtőlánc megszakadása miatt, ezen túl csak kisebb problémákat kellett kiküszöbölni

- tette hozzá.

A helyettes államtitkár elmondta, hogy a szezonális ellenőrzés során 135 eljárás indult és 8 millió forint bírságot kellett kiszabni, de egyik sem tekinthető jelentős számnak, mert a felügyelők 1200 egységet és csaknem 1500 terméktételt vizsgáltak csaknem 2 hónapon át. Hangsúlyozta egyúttal, hogy a felügyelők érdeke nem a büntetés és a bírságolás, inkább segíteni és ösztönözni szeretnék a szabályok betartását.

Felkai Beáta a Kossuth rádióban megerősítette, hogy az ellenőrzéssorozat eredményesen zárult, élelmiszert sem kellett jelentős mértékben kivonni a forgalomból. A kifogásolt 7 tonnányi mennyiségből több mint 6 tonnát tett ki a bizonytalan eredetű görögdinnye, de ez is jelentéktelen része a nyári forgalomnak.

A tapasztalatok szerint a bezárásra ítélt vendéglátók igyekeznek minél gyorsabban kiküszöbölni a hiányosságokat, mert érdekük minél hamarabb kinyitni. Kedvezőek az élőállat-szállítás tapasztalatai is, hiszen a problémák ellenére látszik a javulás, a fuvarozók egyre jobban figyelnek az állatjóléti szempontok betartására

- közölte.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vendéglátóhelyek

vidéki vendéglátóhelyek

bezárás

razzia

ellenőrzés