Végtelen történet: még mindig késik a bónuszpénz a legendás vidéki gyárban

HelloVidék   
  Megosztom
Végtelen történet: még mindig késik a bónuszpénz a legendás vidéki gyárban

Még mindig nem fizették ki az ígért 150 ezer forintnyi extra pluszpénzt a Dunai Vasmű dolgozóinak - írja a Népszava.

Mint, ahogy a lap emlékeztet: a vállalat mintegy 3200 dolgozója augusztusi bérét is csak késve kapta meg. Ezt követően a Thomas Gangl, a Dunai Vasművet irányító Liberty Steel Group európai üzletágának vezérigazgatója Magyarországra érkezett, és a megbeszéléseken annyi ígért, hogy hasonló problémák nem lesznek. Garanciákat viszont sem erre, sem arra nem adott, hogy az említett jutalmat ki tudják fizetni.

A dolgozók képviselői egyébként előzőleg más forrásból úgy értesültek, hogy ha a vállalat a szén-dioxid-kvótaértékesítésből forráshoz jut, akkor azonnal kifizetik a jutalmakat.

A jutalmat egyébként a júniusban megkötött bérmegállapodásban ígérte meg az üzemeltetésért felelős, indiai hátterű Liberty Dunaújváros, amelyet a júliusi bérekkel együtt kellett volna a dolgozóknak átutalni. Ez azonban azóta sem történt meg, és mint ismert, azóta a fizetések körül is gondok adódtak. Most abban bízunk, hogy ez az összeg szeptember 10-ig, az aktuális fizetésekkel együtt megérkezik

– mondta Magyar Zoltán a Népszavának.

A dunaújvárosi acélgyártás igencsak viharvert időket él meg. A nagy múltú gyár ugyanis érdemi termelőtevékenységet nem folytat. Az acél és a kokszelőállítást végző Duna Furnace mintegy 1100 alkalmazottja állásidőn van. A termelési tevékenységet a Liberty Dunaújváros ugyanis leállította, ám a bérüket ebben az időszakban is ki kell fizetni.

Ezek – a vasbugák – beszerzése a cég menedzsmentjének jelzése szerint folyamatban van. Persze nagy reményeket az idei év kapcsán sem kell dédelgetni, mert ezek legfeljebb októberre, de inkább novemberre érkezhetnek meg, ráadásul egy kedvező forgatókönyv esetén. Ha ezek befutnának, akkor legalább ezen az ágon elindulhatna a gyártás.

Így bár utóbbi vállalat alkalmazottai nincsenek állásidőn, ám érdemi munkát ők sem tudnak végezni. Így tehát a vállalatnál acélelőállítás nincs, komolynak mondható bevétele a társaságnak csak a szén-dioxid-kvóták értékesítéséből van.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

dunaferr

kifizetés

pénz

vasmű