Íme, Ruzsa új találmánya: ülj ki rá köztérre, és azonnal lesz térerőd!

MTI   
  Megosztom
Íme, Ruzsa új találmánya: ülj ki rá  köztérre, és azonnal lesz térerőd!

Egyre okosodik Ruzsa, a dél-alföldi település. Ennek első lépéseként öt okospadot helyeztek el a faluba, amelyek amellett, hogy telefontöltésre alkalmasak, még ingyen adnak netet is.

Egy TOP-os (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) pályázatból pénzt nyert Ruzsa okoseszközök fejlesztésére, aminek köszönhetően még okosabb lesz a település. – Persze eddig sem voltunk elmaradottak – mondta akkor Sánta Gizella, Ruzsa polgármestere a Délmagyarnak.

A padok okosságát az adja, hogy lesz hozzá wifi és telefontöltő is. Ráül az ember, olvasgat, internetezik és közben tölti a telefonját. Okos zebrát is telepítenek a faluba. Ilyen már több településen működik. Lényege, hogy ha közeledik a gyalogos, akkor ledek villognak, hogy felhívják az autósok figyelmét.

Magyarország első okosfaluja a 4000 lakosú Ceglédbercel. Ruzsa polgármestere elárulta, évekkel ezelőtt felvette a kapcsolatot a ceglédberceli vezetéssel, akik örömmel vették az érdeklődést és készségesen tájékoztatták a részletekről.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

ruzsa

okospad

internet