Kilőttek az árak: brutális, ami a vidéki lakáspiacon zajlik

MTI   
  Megosztom
Kilőttek az árak: brutális, ami a vidéki lakáspiacon zajlik

A lakóingatlanok drágulásának üteme éves összevetésben 6,5 százalékra gyorsult augusztusban a júliusi 6,4 százalék után.

Az ingatlan.com legújabb felmérése szerint területi bontásban nagy eltérések figyelhetők meg. Éves összevetésben még mindig Pest vármegyében volt a legmérsékeltebb drágulás, csak 3,2 százalékot tett ki.

A vármegyeszékhelyek közül öt városban már 700 ezer forint fölött járnak az átlagos négyzetméterárak. Debrecen vezet 833 ezer forinttal, megelőzve a győri 793 és a veszprémi 791 ezres átlagot, majd Székesfehérvár és Szeged következik 782 ezer, illetve 771 ezer forinttal.

Számos vármegyeszékhelyen ugyanakkor 500 ezer forint alatt van az eladó lakások átlagára négyzetméterenként, Salgótarjánban, Békéscsabán, Miskolcon, Kaposváron, Szolnokon és Szekszárdon 281 és 472 ezer forint közötti az átlagos ár.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

ingatan

ár

lakás ingatlan