Október 8-án Pécsre érkezik a Portfolio ingyenes üzleti konferenciája!

HelloVidék   
  Megosztom
Október 8-án Pécsre érkezik a Portfolio ingyenes üzleti konferenciája!

A nagyvárosok az ország vérkeringésében rendkívül fontos szerepet töltenek be: a vidék gazdasági és az innovációs központjai, ezért a Portfolio ingyenes konferenciasorozata idén ősszel ismét vármegyeszékhelyekre látogat. Október 8-án Pécsre érkezik a roadshow.

Hosszú ipari és vállalkozói hagyományokkal rendelkezik a baranyai vármegyeszékhely. A város fejlődése pedig nem áll meg, hiszen a közeljövőben is több beruházás, fejlesztés fog megvalósulni.

Hamarosan globális gyártóközponttá válik a füst nélküli termékek terén, ugyanis a városban új központot hoz létre a British American Tobacco dohányipari vállalat. A nagyjából 60 milliárd forintos beruházás az egyik legnagyobb egyszeri beruházásnak számít Pécs történelmében, ezzel 450 új munkahely jön létre; a fejlesztés révén nő a gyártókapacitás, illetve új termékek előállítását is idetelepítik. A világ egyik legjelentősebb dohányipari vállalata már kis híján ezer embernek ad munkát hazánkban, ez a fejlesztés pedig rávilágít arra, hogy a hosszú távú stratégiájukban Pécsnek a jövőben is rendkívül fontos szerepe lesz.

Intenzív bővülésben a Pécs melletti Cserkúton működő, a világ 40 országában jelen lévő Amphenol magyarországi vállalata. A gyár többek között európai prémium elektromos autók kiemelt fontosságú akkumulátor-alkatrészét gyártja, a vállalat tevékenysége pedig a közelmúltban kábel-összeszereléssel bővült.

A város gazdasági/üzleti élete tehát folyamatos fejlődésben van, azonban kérdés, hogyan tudnak ebben a felgyorsult gazdasági környezetben megmaradni a magyar vállalkozások, és hogy tudnak belőle profitálni ebből. Szakemberek ugyanis egybehangzóan állítják, hogy bőven van még tér a vállalkozások és nagyvállalatok előtt versenyképességük fejlesztésére.

Ehhez olyan kérdéseket érdemes megvizsgálni, hogy

  • Merre tart a magyar gazdaság, milyenek a kamatkilátások, az inflációs várakozások és beruházási környezet
  • Hol tart a régiós összevetésben a versenyképességünk, melyek az innovációvezérelt növekedés elemei
  • Milyen hazai források, hitelprogramok állnak a vállalatok rendelkezésére a válságkezelésben
  • Hogyan alakulnak az energiaárak, az energiabeszerzési feltételek és az energiahatékonysági beruházások
  • Milyen kormányzati támogatásra, pályázati lehetőségekre számíthatnak a vállalkozások
  • Milyen munkaerőpiaci kihívások nehezítik a cégek működését

Ezekre a kérdésekre kaphat választ, ha ellátogat a Portfolio vállalkozói konferenciasorozatának pécsi állomására, amit október 8-án rendezünk a Corso Hotelben.

Előadóink lesznek (többek között)

  • Szabados Richárd, kis- és középvállalkozások fejlesztéséért és technológiáért felelős államtitkár, Nemzetgazdasági Minisztérium
  • Madár István, vezető elemző, Portfolio
  • Varga Péter, gazdaságfejlesztési főosztályvezető, Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala
  • Síkfői Tamás, Elnök, Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
  • Szilágyi Péter, kockázatkezelési vezető, Coface
  • Szalai Sándor, KKV értékesítési vezető, E.ON Energiamegoldások
  • Énekes Tamás, privát vagyonkezelő, HOLD Alapkezelő
  • Nagy Attila, vezető online vagyonkezelő, HOLD Alapkezelő

Célunk, hogy színvonalas, aktuális gazdasági és pénzügyi információkkal segítsük a helyi vállalatokat a megalapozott üzleti döntéshozatalban, ezáltal versenyképességük növelésében.

A RENDEZVÉNY TÁMOGATÓINKNAK KÖSZÖNHETŐEN INGYENES, DE A RÉSZVÉTELHEZ REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES.

Találkozzunk október 8-án Pécsen!

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

pécs

baranya

roadshow

ingyenes

portfolio