Ennek mi lesz a vége? Nincs jelentkező a salgótarjáni autóbusz-közlekedés működtetésére

MTI   
  Megosztom
Ennek mi lesz a vége? Nincs jelentkező a salgótarjáni autóbusz-közlekedés működtetésére

Év végén lejár a Salgótarján helyi autóbusz-közlekedését biztosító szerződés, de a kiírt pályázatra nem érkezett ajánlat, ezért a jelenlegi szolgáltatóval, a Volánbusz Zrt.-vel kezdenek tárgyalást a folytatásról - döntött csütörtöki közgyűlésén Salgótarján megyei jogú város önkormányzata.

Fekete Zsolt polgármester az előterjesztésben ismertette: a 2023. január elsején hatályba lépett szerződés december 31-én lejár. A pályázati dokumentációt egy gazdasági szereplő vásárolta meg májusban, de az augusztus 30-i határidőig nem érkezett ajánlat.

A személyszállítási szolgáltatásokról szóló 2012. évi törvény kimondja, hogy szükséghelyzetben az ellátásért felelős önkormányzat közvetlenül, pályázat mellőzésével bízza meg az általa kiválasztott, és a feladatot vállaló szolgáltatót, ha veszélybe kerül a közszolgáltatás folytonossága. Ebben az esetben a megbízás legfeljebb két évre szólhat.

A közgyűlés csütörtökön egyhangúlag úgy döntött, felkéri a polgármestert a tárgyalások lefolytatására a Volánbusz Zrt.-vel, a közszolgáltatási szerződés módosításáról pedig a decemberi ülésen döntenek.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

volánbusz

nógrád megye

salgótarján

autóbusz-közlekedés