Kijöttek a számok: ennyien dolgoztak augusztusban Magyarországon

MTI   
  Megosztom
Kijöttek a számok: ennyien dolgoztak augusztusban Magyarországon

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint 2024 augusztusában az előző év azonos időszakához képest 39 ezerrel 4,748 millióra bővült a foglalkoztatottak száma.

A KSH szerint a gazdaságilag aktívak száma is folyamatosan növekszik, 2023 augusztusához képest 53 ezer fős bővülés figyelhető meg. A munkanélküliségi ráta alacsony szinten stabilizálódott, Magyarország az Európai Unió nyolcadik legalacsonyabb munkanélküliséggel rendelkező országa.

A május–júliusi időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma a 15-74 évesek körében 4 millió 746 ezer volt. A 15-74 éves munkanélküliek száma az előző évhez képest 12 ezerrel, 210 ezerre, a munkanélküliségi ráta pedig 0,2 százalékponttal, 4,2 százalékra nőtt.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint a nyilvántartott álláskeresők létszáma 2024. július végén az egy évvel korábbihoz képest 1,4 százalékkal, 224 ezerre csökkent.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

foglalkoztatottság

ksh

felmérés