Figyelem, újabb átverés terjed: leveleket küldenek csalók az MVM Next nevében

MTI   
  Megosztom
Figyelem, újabb átverés terjed: leveleket küldenek csalók az MVM Next nevében

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. ügyfelei az utóbbi időszakban ismét adathalász csalók által küldött hamis online földgázszámla-értesítőket kaptak - közölte a cég.

A társaság arra kéri az ügyfeleit, hogy a kapott számlaértesítőket nézzék meg figyelmesen. A megtévesztő, adathalász levelek felismerésére minden szükséges tájékoztatás megtalálható weboldalukon.

A közleményben felhívják a figyelmet arra:

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. ügyfeleihez a csalók jellemzően nem magyar e-mail címekről küldik a hamis online földgázszámla-értesítőket, hogy új földgázszámla készült. A megtévesztő, hamis értesítőkön a bankkártyás befizetés linkkel a csalók a saját oldalukra irányítják az ügyfeleket.

Már az gyanakvásra adhat okot, ha nem a megszokott időszakban érkezik a számlaértesítés. A legfontosabb támpont az e-számla-értesítőkben található direkt fizetési hivatkozás. Az MVM Next által küldött online gázszámla-értesítők feladója minden esetben az MVM Next online ügyfélszolgálat (ugyfelszolgalat@online.mvmnext.hu). A Befizetem bankkártyával felirat, azaz a befizetéshez vezető hivatkozás felett tartva a kurzort mindig a https://mvmnext.hu/foldgaz... kezdetű link jelenik meg

- írták.

Az MVM Next online ügyfélszolgálati oldalán sosem kérik, hogy adják meg bankkártya adataikat, azokat minden esetben csak a biztonságos banki felületre történt átirányítást követően, gázszámlák esetén a CIB bank felületén szükséges beírni

- tették hozzá, kérve, hogy akiben felmerül a gyanú, hogy adathalász-támadás célpontjává vált, továbbítsa a gyanús mailt az adathalasz@mvm.hu e-mail-címre, vagy értesítse az ügyfélszolgálatot.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

mvm next

csalók

csalás

átverés