Gigaberuházás Simontornyán: mutatjuk, mire költötték a 180 milliárd forint támogatást

MTI   
  Megosztom
Gigaberuházás Simontornyán: mutatjuk, mire költötték a 180 milliárd forint támogatást

Biomasszát és építési, bontási törmeléket újrahasznosító telepet hoztak létre Simontornyán a Belügyminisztérium 258 millió forintos támogatásával - közölte a város önkormányzata.

A beruházással egy ötezer négyzetméteres hulladékkezelő telepet alakítottak ki, ahol mérlegházkonténert, hídmérleget, a komposztálási technológia elemeit, levegőztető ventilátorokat, csurgalékvízgyűjtő medencét helyeztek el. A projekt részeként a zöldhulladék feldolgozásához szükséges kalapácsos aprítógépet, komposztosztályozó és kotró-rakodó munkagépet szereztek be

- írták közleményükben.

A létesítményben a zöldhulladékból takarásos, levegőztető technológiával komposztot - később a tervek szerint virágföldet -, az építési törmelékek törésével, osztályozásával helyi útépítésekhez, tereprendezéshez használható másodnyersanyagot állítanak elő. A telep kapacitása évente 1300 tonna zöldhulladék és 2000 tonna inert hulladék feldolgozása

- mondta Torma József polgármester.

A lakosság a háztartási zöldhulladékot díjmentesen, az építési hulladékot díj ellenében szállíthatja be a telepre. A közlemény szerint a Belügyminisztérium a Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Program eddigi három ütemében százötven településnek nyújtott 180 milliárd forint támogatást, amelynek köszönhetően több mint 350 új munkahely jött létre.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

zöldhulladék

hulladék

biomassza

simontornya