Két kézzel kapkodják ezeket a használt autókat a magyarok: ezek a legnépszerűbb márkák

HelloVidék   
  Megosztom
Két kézzel kapkodják ezeket a használt autókat a magyarok: ezek a legnépszerűbb márkák

Egy friss felmérés szerint 9 796 import használt személyautó kapott hazai rendszámot, ami az egy évvel ezelőtti 9 032-es mennyiséghez képest 8,5 százalékos növekedést jelent.

Továbbra sincsenek meg a megfelelő feltételek ahhoz, hogy a használtautó-import mértéke visszatérjen a néhány évvel ezelőtti szintekre, amikor havi átlagban 11 ezer feletti mennyiségben hoztak be az országba használt személyautókat – magyarázza Halász Bertalan, a JóAutók.hu vezérigazgatója.

Mint mondta: a növekvő reálkeresetekből származó plusz jövedelmekből a lakosság továbbra is inkább a megtakarításait pótolja, és a kint is lezajlott áremelkedések, párosulva az euró jelenlegi, 400 forintot is meghaladó árfolyamával komolyan rontják a külföldön autót keresők esélyeit.

A használtautó-import mennyisége 2024 első három negyedévében összesen 82 132 volt, ami 2,7 százalékkal haladja meg az előző év hasonló időszakában regisztrált 79 987-es értéket. Ugyanebben az időszakban az újautó-eladások száma már 89 047 volt, ami 7,3 százalékkal múlja felül az egy évvel korábbi 83 016-os mennyiséget.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

használt autó

rendszám

felmérés