Százhatvanmillió forintos fejlesztés kezdődött Mezőberényben: erre fordítják a támogatást

MTI   
  Megosztom
Százhatvanmillió forintos fejlesztés kezdődött Mezőberényben: erre fordítják a támogatást

Bővítik uniós támogatásból az 1895-ben megnyitott egyik önkormányzati óvodát a Békés vármegyei Mezőberényben.

A több mint 9 ezer lakosú város önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz pályázatán nyert el 160 millió forintot, amelyből 140 négyzetméterrel bővítik ki az óvodát. Olyan kiszolgáló helyiségeket alakítanak ki - például önálló mosdóhelyiségeket -, amelyek eddig hiányoztak - közölte az önkormányzat.

Mezőberényben a napokban adták át az energetikailag korszerűsített, 52 férőhelyes idősek otthonát, amelyre csaknem 180 millió forint uniós támogatást nyertek el. Az intézmény teljes telítettséggel működik, a várólistán mintegy 70-en szerepelnek. Ott a fejlesztés során bővítésre nem volt lehetőség.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

fejlesztés

békés megye

támogatás